5 razloga zašto trebate trenirati zajedno s frendicom

Bez obzira volite li više trenirati kod kuće ili u teretani – sve je lakše kad ste u dvoje!

 

Nemojte nas krivo shvatiti, i solo treniranje ima svojih čari. Ako ste pronašli dovoljno motivacije da se sami pomaknete s kauča u smjeru utega u kutu dnevne sobe – bravo za vas. No, ako ste se ulovili kako se već nekoliko puta svađate s instruktorom na snimci s Youtube-a, možda je vrijeme da napustite dnevnu sobu, pokupite frendice i odete zajedno u teretanu.

 

Dajemo vam i 5 razloga zašto je to super :)

 

  1. Bolja motivacija i manje loših izgovora

Prekrasno je nedjeljno poslijepodne i baš se lijepo izležavate na kauču uz vašu omiljenu TV seriju. Zvuči kao odličan izgovor za preskočiti trening, zar ne? Ne, ako trenirate s prijateljicom. Ako redovito trenirate s nekim, manja je vjerojatnost da ćete radije izabrati kauč umjesto treninga. Znanstveno je naime dokazano da navike treniranja obitelji i prijatelja utječu na osobnu motivaciju. Zato brzo po sportsku opremu i trk naći se u teretani s frendicom – a svoje slabije ja ostavite sjediti doma na kauču.

 

  1. Treniranje je zabavnije

Ima mnogo trenutaka za vrijeme sportskih aktivnosti koji baš i nisu zabavni osim ako nemate nekog s kim se možete smijati i šaliti. Primjerice lakše ćete podnijeti činjenicu da na Zumbi pomalo izgledate kao da skačete okolo poput nekontroliranog klokana ako se poslije tome možete smijati zajedno s prijateljicom.

 

  1. Međusobno ćete se motivirati

Imati nekoga s kim trenirate posebno je važno u trenutku kada poželite odustati. Međusobno motiviranje pomoći će i u pomicanju granica vaših mogućnosti. Istraživanja su pokazala da žene koje treniraju s najboljom prijateljicom ostvaruju bolje rezultate od onih koje treniraju same.

Znači li to da ste gotovi ako ne nađete vremena za trening s frendicom? Teško. Danas već primjerice postoje odlične aplikacije putem kojih možete razmjenjivati podatke o svom treningu i poticati se međusobno na još bolje rezultate. Pa da vidimo tko će istrčati najviše kilometara u ožujku? Tko može napraviti najviše trbušnjaka u minuti?

 

  1. Sport zbližava ljude

Ljudi koji treniraju zajedno stvaraju grupni identitet. Svakako je dobar osjećaj kada nešto ostvarite sami no još je bolji osjećaj kada vaš uspjeh ostvarite zajedno s prijateljicom koja zna koliko ste se teško borili da pobijedite ljenjivca u sebi. A ako stvari ne idu baš po planu? Koga briga! Uz pruženu utjehu od strane prijatelja stvari odmah izgledaju puno bolje.

Takva zajednička iskustva povezuju ljude i jačaju prijateljstva.

 

  1. Tko trenira zajedno, ostaje zajedno

Uzmite u obzir i mogućnost da trenirate s partnerom. Istraživanja su naime pokazala da su parovi koji redovito treniraju zajedno sretniji u vezi. Zajedničko treniranje jača vezu i povećava seksualnu privlačnost.

 

I, jeste još na kauču ili ste već na putu u teretanu s frendicom?

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook