Jesen uz okuse i mirise Hrvatskog Zagorja!

Jesen je idealno vrijeme za otkrivanje okusa Zagorja.

 

Na relativno malom prostoru Hrvatskog Zagorja uspješno se isprepliću obilne i raznovrsne prirodne i kulturne ljepote utkane u bogato zelenilo, male zaseoke, vinograde, dvorce i sela raštrkana po pitomim zagorskim bregima što ga stvarno pretvara u pravu malu Bajku na dlanu.

 

Ljepota prirode i bogata tradicija obilježili su i gastronomsku i enološku ponudu toga kraja u kojem su stanovnici oduvijek znali uživati u okusima tradicionalnih jela i pitkom vinu.

Stoga vam ovu jesen želimo ponuditi informacije gdje se najbolje nakon shoppinga uz #dobarulov u Rosesu možete okrijepiti tradicionalnim zagorskim jelima i dobrom kapljicom u restoranima nositeljima oznake „Okusi Zagorja“.

 

VUGLEC BREG

Vuglec breg

 

Nekadašnji tipičan zagorski zaseok smješten u selu Škarićevo danas je obnovljeno „turističko selo“ s originalnim zagorskim kućama, restoranom, vinskim podrumom i vinogradima.

 

Restoran je uređen u zagorskom stilu uz otvoreni kamin i terasu i pruža vrhunski gastronomski doživljaj. Kušajte zagorske specijalitete poput purice i patke s mlincima, štrukle, zljevke i domaće kruhove spremljene po originalnim zagorskim recepturama. Uz ova tradicionalna jela odlično sljubljuju vina i pjenušce proizvedene u vlastitoj vinariji tj. iz vlastitih vinograda.

Na Vuglec Bregu nude i razne rekreativne i sportske sadržaje. Možete poći u šetnju prelijepim jesenskim zagorjem na jednoj od brojnih uređenih staza. Na raspolaganju su vam i dva sportska terena za tenis, nogomet ili badminton kao i uređeno dječje igralište i poniji.

A zaželite li nakon brojnih aktivnosti i dobrog jela i kapljice malo odmoriti ni to nije problem u jednoj od autohtonih zagorskih hiža.

 

LOJZEKOVA HIŽA

Lojzekova hiža

 

Lojezekova hiža, smještena u selu Gusakovec, u zelenoj dolini između Marije Bistrice i Gornje Stubice, idealno je mjesto za opuštanje i uživanje u lijepoj prirodi, domaćoj hrani i dobroj kapljici te brojnim sadržajima koji su gostima na raspolaganju budući da se domaćini bave raznovrsnim djelatnostima: vinogradarstvom, voćarstvom, ugostiteljstvom i turizmom.

 

Poslužuju tradicionalna, domaća jela pripremljena prema starim receptima od prirodno uzgojenih namirnica. Neka od jela koja možete kušati su: juha s domaćim rezancima, pečena purica s mlincima, domaći kruh, štrukli.

 

Uz svako dobro jelo potrebno je ponuditi i dobar izbor pića. Njihov podrum obiluje velikim izborom domaćih vina, a tu su i domaće rakije, voćni sokovi i druga pića.

 

 

MAJSECOV MLIN

Majsecov mlin

 

Podno Medvednice, na sjevernom kraju Donje Stubice, u izvornom ambijentu obnovljen je „Majsecov mlin“ koji gostima nudi autentični zagorski ugođaj kojeg stvara kombinacija tradicionalne drvene arhitekture, drvenog mlina koji još uvijek radi, prekrasan okoliš te niz tradicionalnih zagorskih jela koje vam domaćini mogu spremiti. Uz to, sami proizvode bijelo kukuruzno brašno i melju ga u mlinu po kojem je objekt dobio i ime, a tu su i domaće vino, domaći sokovi, rakije te dug popis autohtonih delicija, od suhomesnatih proizvoda do svježih purica. Ugođaju pridonose bogata i bujna biljna raznolikost, vodeno jezerce s vodenim i močvarnim biljem i kreketom žaba te pjev ptica i žubor potoka.

 

 

VILLA ZELENJAK-VENTEK

Villa Zelenjak-Ventek

 

 

Villa Zelenjak Ventek mali je obiteljski hotel s dugom tradicijom ugostiteljstva u obitelji. Nalazi se uz samu rijeku Sutlu u neposrednoj blizini Kumrovca, Tuheljskih toplica i brojnih zagorskih dvoraca.

 

Njihov restoran dugi niz godina svojim gostima nudi nezaboravne gastronomske užitke.

Kroz gastro ponudu prije svega žele sačuvati tradiciju zagorske kuhinje, koja je često i inspiracija u kreiranju nečeg novog i drugačijeg. Rade sa svježim i najkvalitetnijim namirnicama, prvenstveno iz ponude Hrvatskog zagorja.

 

Posjetitelji mogu uživati i u prekrasnoj prirodi uz posjet obližnjim brojnim kulturnim i turističkim sadržajima.

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook