www.rosesdesigneroutlet.hr koristi kolačiće. Informacije o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu i pomažu nam utvrditi koji su dijelovi stranice najzanimljiviji i najkorisniji za Vas. Posjetom i korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića koje je moguće i blokirati.

Što je kolačić?

Kolačići su informacije spremljene na Vaše računalo, tablet ili mobitel od strane stranice koju posjetite. Kolačići u pravilu spremaju Vaše postavke za web stranicu koju posjetite (primjerice preferirani jezik). Ovo omogućava stranici da Vam kod sljedeće posjete prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići se obično sastoje od brojki i slova kojima je označeno vaše računalo, no može ponekad sadržavati i druge podatke.

Koja je svrha kolačića?

Nužno potrebni kolačići pomažu web stranici da funkcionira normalno, uvijek su omogućeni i potrebni za obavljanje osnovnih funkcija, poput navigacije stranice. Web-lokacija ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića.

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

www.rosesdesigneroutlet.hr koristi kolačiće i druge tehnologije za praćenje kako bi prepoznali vas i vaše interese, zapamtili vaše preferencije i uvidjeli na koji način koristite našu web stranicu te vam prikazali relevantne oglase. Također upotrebljavamo kolačiće i druge tehnologije za praćenje pristupa određenom sadržaju na našoj stranici, zaštite stranice i obradu svih zahtjeva koje ste nam poslali.

Radi vođenja naših stranica i u istraživačke svrhe, www.rosesdesigneroutlet.hr je također ugovorila s pružateljima usluga treće strane praćenje i analizu statističkih podataka o korištenju i količini informacija naših korisnika stranica. Ti pružatelji usluga treće strane koriste trajne kolačiće kako bi nam pomogli unaprijediti korisničko iskustvo, upravljati sadržajem naše stranice i analizirati kako se korisnici kreću i koriste stranice.

Koristimo Google Analytics, Hotjar, Google Adwords remarketing te Facebook pixel koji nam pomažu da bolje razumijemo kako koristite našu web stranicu. Sakupljamo informacije o broju posjetitelja te što i kako naši korisnici gledaju na našoj web stranici.

Više informacija o korištenim tehnologijama trećih strana pronaći ćete na sljedećim linkovima:

Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en

Hotjar:www.hotjar.com/privacy

Google Adwords: https://privacy.google.com/#

Facebook Pixel: https://www.facebook.com/full_data_use_policy

Kako upravljati kolačićima?

Korisnik može spriječiti spremanje kolačića na svoje uređaje. Blokiranje svih kolačića međutim može imati posljedice na korištenje mnogih Internet stranica pa tako i ove.

Postavke kolačića možete podesiti u Vašem internetskom pregledniku. Informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite u Vašem pregledniku u izborniku za pomoć. Ako potpuno onemogućite upotrebu kolačića, određene funkcije web stranice možda neće raditi ispravno.

U nastavku možete pronaći linkove za onemogućavanje kolačića u najčešće korištenim preglednicima:

Chrome

Firefox

Edge

Opera

Safari