Modni detalji za plažu

Za jednu od naših prošlih tema na blogu Ivan Friščić pisao je o kupaćim kostimima i problematici koja stoji iza odabira idealnog kupaćeg kostima.

Danas vam donosi sve o modnim detaljima za plažu.

I dok je odabir kupaćeg kostima puno zahtjevniji, modni detalji su onaj moment kod kojeg možemo dati mašti na volju i biti puno opušteniji.

 

Kaftani

Trend ove sezone su dugine boje, tako da ukoliko u nekoj od trgovina vidite kaftane u duginim bojama svakako posegnite za svojim novčanikom jer komadi u duginim bojama apsolutni su hit ove sezone. Također, prugice i animalni printovi vole se sa ovom sezonom, pa ni kaftan u tom uzorku nije na odmet. Ukoliko ste već preplanuli, bijeli kaftan je odličan izbor koji će na popodnevnim i večernjim partyjima isticati vašu preplanulu put. Kod modela kaftana birajte onaj koji vam je najzanimljiviji, jer ove sezone je u modi sve što nije dosadno – dugački, kratki, izrezani ili poput haljine; svaki od njih dolazi u obzir.

 

 

Ručnici

Ručnici su tradicionalni najvjerniji suputnik kod odlaska na plažu. Ove sezone su najšareniji u posljednjih nekoliko godina i veći no ikad. Kod odabira ručnika vodite se svakako onom – što više, to bolje. Uz šarene ručnike, trend su i ručnici sa logom. Loga su ponovno postala imperativ u modnoj industriji, pa trendovi nalažu da logo bude što veći i upečatljiviji.

 

Sunčane naočale

Sunčane su naočale najatraktivniji ljetni modni detalj kojim možete podići cijeli look i dati mu vlastiti potpis. Retro uske mačkaste sunčane naočale trend su koji je preplavio društvene mreže i gotovo nema trendsetterice koja ih nije bar nekoliko puta objavila na svojim društvenim mrežama. No, kako znamo da se kod kupnje sunčanih naočala najčešće ne vodimo trendovima već time kako nam pristaju obliku glave i kako prianjanju uz lice, sa društvenih mreža se nisu preselile na ulicu i postale ultimativni hit. Okrugle, mačkaste, šarene i maska naočale također su trend sezone, koji je puno više zaživio u stvarnom životu pa potražite jedan od tih modela ukoliko želite biti u korak sa trendovima. Naravno, osim odličnog modnog detalja, naočale imaju i bitan zaštitni faktor od sunčevih zraka.

 

Kape, šeširi i ostala pokrivala za glavu.

Kao i naočale, šeširi i ostala pokrivala za glavu su odličan izbor za zaštitu od sunčevih zraka i svojevrsni must have za plažu.

Ako govorimo o trendovima, tada su u fokusu slamnati šeširi predimenzioniranog oboda te turbani i marame. Francuski dizajner Jacquemus za ljetnu je sezonu dizajnirao slamnati šešir hiper-predimenzioniranog oboda za kojim je poludio cijeli svijet. Kako bismo bili u korak s trendovima i doslovno zasjenili sve na plaži, za ovo ljeto, odaberite šešir što većeg oboda. On nije toliko pogodan za sunčanje koliko za šetnju. Slamnati su šeširi pogodni i iz razloga što omogućuju vlasištu da diše te ćete stoga još lakše podnositi ljetne žege.

Turbani i marame su već nekoliko sezona trend sezone i jako su zanimljiv modni detalj jer se mogu nabaviti u raznim bojama i uzorcima. Dizajneri na njih još često dodaju i detalje poput mašni, kristala i cvijeća pa ćete svakako ostati zamijećene na plaži ovog ljeta. Zanimljiv je spoj kaftana i turbana ili marame u duginim bojama jer spajanje uzoraka ove je sezone još jedan od velikih hitova.

 

 

Torbe

Pletene i drvene torbe trend je koji je nastao proteklog ljeta a ove se godine sa Instagrama proširio i na plaže. Pletene torbe, osim što su trendi, jako su i praktične jer ne zauzimaju puno prostora kada iz njih izvadite sve što vam je potrebno pa vam ostaje više mjesta na ležaljci ili ručniku za uživanje. Drvene torbice su manje praktične, ali zato puno atraktivnije i zanimljivije. Svakako će plijeniti poglede promatračica na plaži.

 

Japanke, natikače, sandale.

Japanke su ljetni hit koji nema roka trajanja. Kada se sjetimo odlaska na plažu prve nam na pamet padnu japanke. Od kada su se pojavile na modnoj sceni (50ih godina prošlog stoljeća) nezaobilazni su dio ljetne obuće i vjerujem da svaka osoba ima bar jedan par. Šarene i razigrane hit su ove ljetne sezone.

Sportske natikače zadnjih nekoliko sezona vratile su se na ljetnu modnu pozornicu i od tada ne silaze s nje. Nema dizajnerske kuće koja nije napravila svoju inačicu popularnih “šlapa” kako ih volimo tepati – šarene, s natpisima, porukama ili sa klasične tri crte sportske modne kuće Adidas koja ih je izbacila prije nekoliko sezona. Čak ih trendsetterice nose i u kombinaciji sa čarapama, ali mislim da ćemo morati još malo pričekati da to kod nas i zaživi u praksi.

Sandale na ravnu petu su jedina opcija za plažu, i takva bi trebala ostati; dok su za večernje šetnje rivom rezervirane one na višu petu, te popularne špagerice.

 

Nakit

Nakit nije najčešći modni izbor za plažu ali svjetski dizajneri resort kolekcija za ovu sezonu predlažu “statement” nakit – predimenzionirane naušnice, ogrlice i narukvice. To je jedan od trendova koji neće zaživjeti na plaži ali na after beach partyjima bi mogao biti dobra vodilja. Istaknite se sa šarenim ljetnim nakitom.

Drugi trend jeste diskretan nakit koji je potpuna suprotnost i trend u svakodnevici koji se seli i na plažu – tanke ogrlice i narukvice lijep su i decentan detalj koji može upotpuniti jednostavan kupaći kostim.

 

Luftić

Luftići su apsolutnu pomamu stvorili prošlog ljeta. A ta se pomama nastavlja i ove godine. Labudovi, sladoledi, krafne svih boja i veličina dio su plažne instagram kulture. Ukoliko još niste, sada je pravo vrijeme da nabavite bar jedan.

_roses-outlet_2 _roses-outlet_3 _roses-outlet_4 _roses-outlet_5 _roses-outlet_6 _roses-outlet_7 _roses-outlet_8

 

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook