Proljeće mami na šetnju Zagorjem

Lijepi proljetni dani mame na boravak na svježem zraku.

Zato pretvorite shopping u našem malom gradu u izlet i otkrijete pokoju skrivenu ljepotu Zagorja koje je pravi mali raj za ljubitelje aktivnosti na otvorenome.

Za inspiraciju vam donosimo nekoliko prijedloga za šetnju prelijepim zagorskim krajem.

 

  1. TOPLIČKI PJEŠAČKI PRSTEN

Pitomi brežuljci koji okružuju Krapinske Toplice protkani su mnogobrojnim puteljcima i stazama. Polazište svih staza je park Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Postoje staze tri različite težine.

Kartu i detalje možete pronaći na sljedećem linku: http://www.srcezagorja.hr/files-tzkt/File/TOPLICKI-PRSTEN-10-2010-ok.pdf

 

  1. PUTEVIMA ORHIDEJA

Planinarsko-poučna staza „Putevima orhideja“, nalazi se na Strahinjščici, na području općine Radoboj. Staza je duga oko 13 km, kružna je i sastoji se od tri dionice tako da svaki putnik može prema vlastitim mogućnostima odabrati koju dionicu želi proći.

Uz stazu je postavljeno 11 edukativnih tabli s informacijama o biljnom pokrovu, životinjskom svijetu, fosilnom i rudnom bogatstvu te ostalim zanimljivostima šireg područja Strahinjščice.

Detalje potražite na: https://www.visitzagorje.hr/objekt/putevima-orhideja

 

  1. POVIJESNO – POUČNA STAZA KAMENJAK

Ova se staza duga 1200 metara nalazi na jugozapadnoj strani šume Kamenjak, sjeveroistočnom dijelu općine Stubičke Toplice u blizini hotela „Matija Gubec“.

 

Šuma Kamenjak bogata je biološkom raznolikošću. Uz stazu su postavljena odmorišta i edukativne table o obilježjima Kamenjaka, drveću, grmlju, prizemnom bilju, životinjskim vrstama ovog područja, od kojih su mnoge Zakonom zaštićene i ugrožene.

Detalje možete pronaći na: https://www.tz-stubicke-toplice.hr/Cms_Data/Contents/tzstubicke/Folders/dokumenti/~contents/WU92NNH3ZJY797BA/Prospekt-Povijesno-pou-na-staza-Kamenjak.pdf

 

  1. PUTEVIMA NEANDERTALACA

Polazna točka ove kružne staze duge 2 km je kod Općinskog doma u mjestu Donje Jesenje koje nalazi se 12 kilometara od Krapine u sjeverozapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije.

U šetnji ovim predivnim i drevnim krajolikom očekuje vas 6 glavnih info točaka, a uz multimedijalni audio-vodič i zanimljive priče, možete saznati sve o životu neandertalaca.

Sve detalje potražite ovdje: http://www.neanderthal-trails.com/

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook