Savjeti za odabir savršenog kupaćeg kostima

Ljeto nam je pokucalo na vrata puno prije nego smo to očekivali i nekoliko osunčanih vikenda koji su kupače izmamili na plaže je iza nas, no prava sezona kupanja tek nam predstoji i pravo je vrijeme da odaberete idealan kupaći kostim. Kako bismo Vam u tome pomogli odlučili smo za Vas napraviti mali vodič za kupnju idealnog kupaćeg kostima kako biste mamili uzdahe neovisno o građi tijela.

 

Ženska građa tijela je specifična i ovisi prvenstveno o genetici, ali jednom dijelu i o pravilnoj prehrani i tjelovježbi. Ljeto je najosjetljivije jer smo najizloženiji a kupaći kostim puno više otkriva nego što sakriva, ali i tu postoje neka pravila koja Vam mogu pomoći da se osjećate samopouzdano i zadovoljno i s toliko malo odjeće na svom tijelu. Svakako, najbitniji faktor jest vlastiti osjećaj, tj. da se kupaći kostim sviđa Vama i da se u njemu dobro osjećate. Kada govorimo o građi tijela postoji nekoliko osnovnih tipova, a oni su sljedeći – oblik pješčanog sata, oblik kruške, oblik jabuke i oblik banane. Tu bismo trebali svakako dodati i oblik tijela s manjom stražnjicom, oblik ženskog tijela s naglašenijim grudima ili s manjim grudima.

 

Oblik pješčanog sata je oblik tijela kod kojeg su izražene grudi, naglašeni bokovi, stražnjica je veća a bedra prate tu liniju. Po mnogim istraživanjima, to je najidealniji i najčešći oblik ženske građe.

Kod ovog tipa je najbolje naglasiti atribute te je najbolji izbor dvodijelni kupaći kostim. Jednodijelni kupaći kostim retro dizajna dobar je izbor za ovu građu jer izvrsno stoji ženama s oblinama, prekriva eventualne nedostatke i vizualno izdužuje noge. Grudnjak bi trebao biti u obliku popularnih trokutića ili košarica bez dodatnih umetaka, dok u donjem dijelu odaberite gaćice s vezicama ili tankog ruba. Ukoliko su grudi veće, gornji dio bi trebao biti tamnijih tonova i svakako jače učvršćen. Kada govorimo o printevima svakako vodite računa da se oni ne rastegnu po oblinama već birajte okomite pruge ili ovosezonski hit – print cvijeća.

 

marinepool  badić komplet 345 kn, sada 207 kn marinepool donji dio

 

Oblik kruške ima sljedeće karakteristike – naglašeni su bokovi, bedra i stražnjica dok je gornji dio tijela manjih proporcija, tj. manje grudi i uža ramena.

Kod ovog tipa tijela koje su modernoj pop kulturi proslavile Beyonce i J. Lo., najbolje funkcionira dvodijelni kupaći kostim. Ukoliko ste ove građe tijela, ne morate izbjegavati jednodijelni kupaći kostim, ali bi dvodijelni bio puno bolje rješenje. Birajte kostim koji će vizualno ujednačiti gornji i donji dio tijela – gaćice bi trebale biti klasičan slip ili višeg struka ili mini bokserice, dok bi idealan gornji dio bio onaj koji se špagicom veže oko vrata jer taj način vezanja vizualno proširuje ramena te čitavu građu postavlja u vizualni balans. Svakako odaberite model s košaricama koje imaju u sebi umetke za vizualno povećanje grudi.

Kod donjeg dijela trebali bi se izbjegavati “glasni” uzorci i bolje je odabrati jednobojne gaćice tamnijih nijansi – crna, tamnoplava, bordo, tamnosiva… dok gornji dio može (a bilo bi i poželjno) biti življih boja ili s popularnim printovima sezone.

Tezenis gornji dio , prije 110 kn, sada 39.90 kn Tezenis, donji dio  prije 79 kn, sada 39.90 kn

Karakteristike građe tijela oblika jabuke jest naglašen trbuščić, tj. Glavnina mase nalazi se u središnjem dijelu tijela.

Najbolji izbor za ovu građu tijela je jednodijelni kupaći kostim, ali i kod tog modela trebate biti oprezne. Na tržištu postoje brojni modeli takvih modela kupaćih kostima, i pazite na detalje. Najbitnije je voditi računa o dekolteu – gledajte da je dublji jer ćete na taj način naglasiti grudi i odvratiti pažnju od zone koju želite sakriti; odaberite model s košaricama. Također vodite računa da donji dio nije previše spušten, tj. da je malo više rezan jer ćete na taj način naglasiti noge i njih više istaknuti. Detalji poput pepluma ili raznolikih ušitaka i volana, također su dobar izbor kod ove građe tijela. Geometrijski uzorci okomitog smjera pružanja ili tamnije nijanse boja najbolji su izbor za ovu građu tijela. Izbjegavajte printeve.

Kupaći kostim Yamamay prije 319 kn, sada 223.30 kn

 

Oblik banane je oblik tijela kod kojeg nema naglašenog struka, grudi su manje a ramena šira. Kod ove građe tijela često su i bokovi uži a noge naglašenije.

Ženstveni modeli su izbor za kojim bi trebale posegnuti žene koje su građene ovako. To su modeli koji će raznim printevima vizualno “stvoriti” i naglasiti struk, te malo povećati grudi. Šareni kostimi, kostimi s printevima odličan su izbor.

Najbolji izbor za ovu građu tijela jesu jednodijelni kupaći kostimi. Primjerice modeli koji su visoko rezani u struku ili oni koji na bokovima imaju proreze te ga na taj način naglašavaju. Izbjegavajte modele bez oblika i naramenica, te bokserice.

 

Manja stražnjica i mršave noge karakteristike su većeg dijela žena pa smo odlučili staviti naglasak i na to. Kod ove građe tijela najbolje je poigrati se s detaljima – nabori, jarke boje, volani samo su neki od vaših saveznika. Naime, svim tim stilskim elementima najlakše je dodati malo volumena ili sakriti nedostatke. Retro gaćice sa naborima malo povišenog struka odličan su izbor za ovakvu građu tijela. Često proizvođači kupaćih kostima i sami vode računa o tome pa izbacuju kupaće gaćice sa printevima koji skrivaju te nedostatke; savjetujemo da na to obratite pozornost prilikom odabira.

Lisca gornji dio prije 239 kn, sada 119 kn Lisca donji dio prije 129 kn, sada 69 kn

 

Velike grudi također mogu biti problem ženama na plaži, pa ukoliko Vas je priroda nagradila bujnijim dekolteom vodite računa o tome da odaberete dobru košaricu koja će sve zadržati na mjestu. Birajte model sa širim naramenicama i formiranim košaricama a izbjegavajte previše detalja – volane i nabore, upadljive uzorke, trokute s tankim trakama ili banana modele jer će Vam to sve poprilično odmoći u nesmetanom uživanju na plaži. Odličan izbor jest jednodijelni kupaći kostim.

 

Kod malih grudi, situacija je poprilično drugačija. Prije svega najbolji su izbor dvodijelni kupaći kostimi pri čemu ne morate voditi brigu o strogom kroju u gornjem dijelu jer nije nužna potpora te se možete poigrati krojevima. Jarke boje, volančići, nabori i push-up kod ove građe su dobrodošli i što je veća koncentracija spomenutih elemenata, to je bolje. Printevi cvijeća, prugica, šara, geometrijskih oblika odličan su izbor za male grudi.

 

Uz ove savjete, kod odabira kupaćeg kostima, vodite se i praktičnošću, udobnošću i funkcionalnošću kako biste što više uživali na odmoru i kako vam kupaći kostim ne bi bio samo komplikacija.

 

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook