Spakirajte se za odmor kao profić

Stigli ste na zasluženi godišnji odmor. Otvarate svoj kovčeg a kad tamo ljetna haljina potpuno izgužvana, gel za tuširanje prolio se po kupaćima a najdraže cipele prepune su nabora. Nije baš neki početak godišnjeg. Zato vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da na odmoru ne bude neželjenih iznenađenja – barem što se vaše prtljage tiče.

Prvo dobro razmislite i napravite popis

Prije nego počnete s pakiranjem razmislite što će vam stvarno trebati na vašem odredištu. Kakvo je vrijeme tamo? Što imate u planu raditi? Ako idete u hotel bilo bi dobro da provjerite što sve od opreme imate u sobi. Ako primjerice ima sušilo za kosu onda ne morate nositi svoje.

Zato napravite popis stvari koje vam trebaju. Zatim bi najbolje bilo da sve stvari s popisa posložite pregledno negdje – primjerice na krevetu.

 

  1. Stvari stavljajte u kovčeg u ispravnom redoslijedu

Teške stvari poput knjiga ili cipela stavljajte na dno a laganije stvari poput haljina ili košulja na vrh. Tako će se osjetljivije stvari manje izgužvati.

 

  1. Odjeću nemojte slagati nego je radije „zarolajte“

Osjetljive tkanine poput svile ili lana posebno brzo u kovčegu dobiju nabore. Kako biste osigurali da se odjeća manje izgužva nemojte je slagati nego je radije „zarolajte“. Osim toga uštedjeti ćete na mjestu jer tako složena odjeća zauzima manje prostora.

 

  1. Popunite cipele s čarapama

Kada pakirate cipele, nemojte ih staviti zajedno u vrećicu. Naime tako zauzimaju puno mjesta a i brže će se naborati. Radije u kovčeg stavite svaku cipelu zasebno. Potom ih popunite s čarapama ili nekim drugim sitnicama. Tako ćete ne samo optimalno iskoristiti svaki centimetar mjesta u kovčegu nego će i cipele zadržati lijepi oblik.

 

  1. Sigurno pospremite kozmetičke proizvode

Nitko ne želi otvoriti kovčeg i pronaći gel za tuširanje po svojoj najdražoj haljini ili omiljenoj košulji. Od takvih ćete se nezgoda najjednostavnije zaštititi uz pomoć kuhinjske folije za održavanje svježine. Skinite čep sa šampona ili parfema i napnite preko otvora foliju. Ponovno čvrsto stavite čep. Folija će se pobrinuti da tekućina ostane u bočici.

 

  1. Nemojte spakirati previše u kovčeg

Kada idete na godišnji odmor nemojte napuniti kovčeg do kraja. Jer ako već pri putu na odredište dođete do maksimalno dozvoljene težina onda ćete je na povratku sigurno prijeći. Svatko od nas utrpa na godišnjem odmoru još pokoji suvenir u kovčeg a to znači da prvo nećete moći zatvoriti kovčeg a ako putujete zrakoplovom morati ćete nadoplatiti za prtljagu.

Kao alternativu možete u kovčeg staviti neku laganiju, savitljivu torbu. Ona vam može poslužiti za sve dodatne stvari ili suvenire a ako putujete sa zrakoplovom možete je prijaviti kao ručnu prtljagu.

 

artikli_torbe_i_to

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook