5 ideja za obiteljski izlet u Zagorje

Kažu da djeca od djetinjstva ne pamte stvari koje su imali već ono što su vidjeli i doživjeli, mjesta na kojima su bili. Zato je zajednički obiteljski izlet uvijek dobar izbor. Nebitno koliko su djeca stara, koliko vremena ili sredstava imate na raspolaganju – uvijek se da složiti neka lijepa kombinacija.

Iskoristite zato ove proljetne praznike da djeci omogućite pokoje lijepo sjećanje.

Donosimo Vam 5 prijedloga za prekrasan obiteljski izlet u Zagorje.

  1. MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA

Tražite li priliku da osim zabave djeci ponudite i malo edukacije svakako navratite u Muzej krapinskih neandertalaca koji se nalazi na 15-tak minuta vožnje od Rosesa. U muzeju se djeca mogu susresti sa zanimljivim i rijetkim izlošcima fosila, rekonstrukcijama neandertalaca, originalnim meteoritom kojeg mogu dotaknuti kao i replikama dinosaurusa. A tu je i interaktivni dio izložaka poput leda koji puca kada se po njemu hoda, bolesnog neandertalca kojeg sami istražuju…

Detalje potražite ovdje: http://www.mkn.mhz.hr/hr/

 

  1. TERME TUHELJ

Na samo 20-tak minuta vožnje od Roses Outleta nalaze se Terme Tuhelj koje u ponudi imaju obiteljski wellness, obiteljsko sauniranje, animacijski program na Vodenom planetu s toboganima i drugim vodenim igračkama a za malo stariju djecu i vodenom loptom – zorb.

Odlučite li se i na noćenje u ponudi njihovog hotela Well imate i posebno opremljene obiteljske sobe.

Detalje možete pronaći na: http://www.terme-tuhelj.hr/hr/aktivnosti-i-dozivljaji/dozivljaji/terme-tuhelj-za-obitelji-14959

 

  1. VUGLEC BREG

Turističko selo „Vuglec Breg“ pruža idealnu priliku da djeci dočarate duh Zagorja. Sastoji se od nekoliko autohtonih zagorskih „hiža“ uređenih za smještaj gostiju te stare gospodarske zgrade u kojoj se nalazi restoran. S vrha se pruža prekrasan pogled na zagorski krajolik.

Djeci na raspolaganju stoji dječje igralište, sportsko igralište za nogomet, tenis ili badminton a vikendom je organizirano i jahanje na ponijima.

Detalje potražite ovdje: http://www.vuglec-breg.hr/?lang=en

 

  1. TERME JEZERČICA

Ako su vaši mališani ljubitelji vodenih aktivnosti onda vam svakako preporučamo i posjet Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.

U ponudi imaju unutarnji vodeni park (koji između ostalog ima dječji bazen s toboganima i bazen za bebe), SPA zonu i wellness centar, odličan hotelski smještaj te restoran sa zagorskom kuhinjom.

Detalje potražite ovdje: http://terme-jezercica.hr/

 

  1. DVORAC TRAKOŠĆAN

Ako vašu djecu očaravaju priče o princezama, vitezovima i utvrdama onda će ih posjet bajkovitom dvorcu Trakošćan zasigurno jako razveseliti. Nakon razgledavanja muzeja smještenog u dvorcu možete djecu povesti u šetnju oko jezera uz koje se nalazi dvorac.

A ako spakirate dekicu, sokove i sendviče možete na jednoj od travnatih površina uz jezero napraviti i piknik.

Detalje ćete pronaći ovdje: http://www.trakoscan.hr/

A prije izleta svakako navratite do Rosesa po vaš #dobarulov za vaše najdraže kako bi spremno dočekali ove lijepe proljetne dane.

ShareTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share on Facebook