Kako kupiti savršene traperice?

Izbjegnite ovih 10 grešaka i kupite traperice koje vam savršeno pristaju
roses-blog_jeans

Kako kupiti savršene traperice?

Izbjegnite ovih 10 grešaka i kupite traperice koje vam savršeno pristaju
roses-blog_jeans

Potraga za savršenim trapericama pomalo sliči na potragu za životnim partnerom: Na putu do onog savršenog sresti ćete mnogo njih s raznim nedostacima… u najgorem slučaju nećete nikada sresti onog pravog. U nastavku vam zato donosimo nekoliko savjeta kako izbjeći tipične pogreške koje svi radimo kod kupovine traperica – kako biste ipak pronašli traperice iz snova

1. pogreška: Kupujete uvijek isti model traperica

Naravno, skinny model traperica uvijek može proći ali jeste li koji puta isprobali i neki drugi model? Možda ćete ustanoviti da vam neki model širokih nogavica lijepo izdužuje noge ili da u cropped-trapericama vaši gležnjevi posebno lijepo dolaze do izražaja. Naš prijedlog: budite hrabri, radoznali i poigrajte se sa modelima!

2. pogreška: Uplaše vas veličine

Obično nosite 38 a sada odjednom ne stanete čak ni u 42? Nemojte paničariti. To su samo brojke. Svaki brand traperica ima svoj vlastiti princip definiranja veličina. Što je kod jednih 29/32 kod drugih već može biti 31/34. Stoga kod isprobavanja samo gledajte na kroj a manje na veličinu. Inače će te se nepotrebno uzrujavati.

3. pogreška: Previše žurite kod isprobavanja

Ako samo brzinski uletite u kabine za presvlačenje i u tri minute isprobate i kupite traperice vrlo vjerojatno ćete požaliti. Pokušate li međutim u isprobanim trapericama napraviti nekoliko koraka, sjesti ili čučnuti puno ćete brže primijetiti pristaju li vam kroj, model i materijal.

4. pogreška: Ne uzimate u obzir uz što ćete ih nositi

Većina žena prilikom kupovine traperica samo gleda odgovara li im model a ne razmišlja o tome uz što će ih nositi. Traperice kraćih nogavica primjerice izgledaju loše na čarape i bose noge u kabini, ali ako ih kombinirate sa visokim gležnjačama koje vas čekaju kod kuće odjednom dobivate odličnu kombinaciju koja izgleda savršeno.

5. pogreška: Zanemarujete pozadinu

U kabini većinom samo kratko bacimo pogled na iza da vidimo kako traperice stoje na stražnjici. Tako ćete međutim teško stvarno vidjeti izgleda li to dobro. Najbolje bi bilo da pratnju zamolite da vas fotografira ili sami preko ramena okinete fotografiju odraza u ogledalu.

6. pogreška: Ne obraćate pažnju na džepove na stražnjici

Mala nadopuna pogrešci broj 5, jer kako će traperice izgledati od iza uvelike ovisi i o džepovima. Na to hoće li stražnjica djelovati zategnuto i zaobljeno ili veliko i pomalo viseće puno utječe i položaj tj. kroj džepova. U pravilu vrijedi: Što su džepovi veći to veće djeluje i stražnjica. Što su džepovi dublje i bolje ukoso smješteni to će stražnjica djelovati bolje opušteno i kao da visi.

7. pogreška: Zanemarujete boju

Tamne boje daju ljepši obris a svijetlije dodaju na volumenu. Tko znači želi da mu noge izgledaju tanje nositi će tamne traperice. Kome su noge suviše tanke uzeti će traperice svijetlije nijanse.

8. pogreška: Ne vodite brigu o visini struka i kroju

Hlače visokog struka naglašavaju bokove i stražnjicu. Tko međutim ne želi naglasiti te dijelove tijela trebao bi posegnuti za trapericama srednje visokog struka koje će istegnuti tijelo.

9. pogreška: Smatrate da je materijal nebitan

Kako će se traperice ponašati kod pranja prije svega ovisi o korištenom materijalu i kvaliteti. Traperice s većim udjelom pamuka brže će se i jače stisnuti od onih s visokim udjelom elastina. Osim toga će takve traperice s vremenom manje promijeniti oblik od onih s velikim udjelom sintetičkih vlakana. Ako prilikom kupovine nešto preuskih traperica računate s time da će se iste s vremenom malo proširiti trebali biste dobro proučiti sastav materijala.

10. pogreška: Ne znate ove brze trikove

Ako usprkos svim gore navedenim savjetima ne možete odvojiti više vremena za kupovinu traperica trebali bi poznavati ova dva jednostavna trika kako bi mogli brzo provjeriti pristaju li vam traperice:

  • Stisnite šaku i gurnite podlakticu u pojas traperica. Stane li ruka od lakta do šake unutra onda bi traperice trebale i dobro stajati na bokovima.
  • Kako biste provjerili dužinu traperica primite svaku nogavicu s jednom rukom i raširite ruke. Ukoliko vam rasporak dođe točno ispod brade onda vam je dužina traperica savršena.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top