Klasika u režiji Kate Middleton

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea i supruga britanskog princa Williama, svaki put kada se pojavi u javnosti ponovno oduševi svojim istančanim modnim stilom

Prije no što je prihvatila posao „stariji članice“ britanske kraljevske obitelji (pogodili ste, to je upravo onaj posao na kojem su se zahvalili Meghan i Harry, vojvotkinja i vojvoda od Sussexa) jedini pravi posao koji je Kate Middleton imala bio je onaj stilistice modnih dodataka u britanskoj modnoj kući Jigsaw. Njezini poslodavci govore da je bila izvrsna. Kate i danas jako dobro razumije modu te koju poruku treba poslati pojedina modna kombinacija na nekom od službenih zbivanja. Ipak, možda stilski najviše osvaja u privatnim izdanjima kada svima može održati lekciju o tome kako treba izgledati prava „english country girl“.

Potpuno suprotno od one američke. Engleske „country houses“ mjesta su gdje tradicionalno živi elita. Pa, iako Middleton nije po rođenju pripadnica „upper class“-a bogatstvo koje su stekli njezini roditelji lansiralo ju je u orbitu najviših društvenih slojeva gdje je kao studentica na St. Andrewsu i upoznala princa Williama. Par službenu rezidenciju ima u londonskoj Kensington house, ali domom, već vam je jasno, zovu gregorijansku „country house“ Anmer Hall u Norfolku. Mjesto je to gdje Kate i William uživaju u svojoj obitelji, djeci i prijateljima.

Kada se u javnosti pojavi fotografija iz ovog privatnog raja Winsdorovih ona je uglavnom s potpisom vojvotkinje Kate, inače vrlo talentirane fotografkinje. Ostale, na kojima je vojvotkinja ispred objektiva otkrivaju kakav modni izričaj definira „english country style“ – visoke kožnate čizme, uske traperice ili samterice, bjejzer s elementima mornaričke uniforme i nezaobilazna plava košulja dugih rukava. Kate je naprosto obožava i sjajno je nosi. Nešto se dobrog stila može steći i imitiranjem ljudi oko sebe pa nije nevažno uočiti kako vojvotkinjina majka Carol Middletone također često i vrlo vješto nosi upravo plavu košulju dugih rukava. Ona je njihov omiljeni komad. Nema razloga da i mi ne kopiramo dobar stil kad ga vidimo odobito ako ima duboku vezu s tradicijom. Kod nam možda ne iz sherwoodske ali sigurno iz maksimirske šume.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top