Kožnato u boji vlada ovu sezonu

Kožnato, kožnato, kožnato. Jednostavno nam nije dosta. Bile da su to zimske ili proljetne kombinacije, uvijek biramo da ih začini nešto kožnato

Izgleda i kako nam trendovi u modnom svijetu idu na ruku. Sve je više dizajnera i velikih modnih kuća koji kao svoju politiku ističu održivost, pa se granice između sezona nekako nevidljivo brišu. U proljetnim kolekcijama vidimo komade koji se mogu nositi cijelu godinu jer očito više ne kupujemo samo za jednu sezonu. Kožnati baloner predlaže se čak i u kombinaciji s kupaćim kostimom, a kožnate čizme već odavno znaju da im je mjesto i uz nakraći šorc.

Kožnate hlače bez kojih teško da više možemo zamisliti ormar bilo koje ozbiljne trendesterice, ali i red carpet pojavljivanja, gdje ih je svojevremeno maestralno počela promovirati Kate Moss, odlično funkcioniraju ispod kaputa, ali i u kombinaciji s dobrim proljetnim blejzerom. Bottega Veneta ne pistu je za ovo proljeće poslala kožnate bermude tako da znamo što nam je činiti. Srećom, pomilovali su nas i krojevi tako da Jim Morrison više nije jedina osoba na planeti kojoj su dobro stajale kožnate hlače.

Kožnatoj jakni kao kraljici stila, priključila se ove zime i kožnata košulja koja nema nikakvu namjeru tijekom proljeća hibernirati u stražnjem dijelu ormara. Promovirali su je Fendi, Salvatore Ferragamo i Dior, a objeručke prihvatile Kendall Jenner, Gigi Hadid i Joan Smalls te su kožnatu košulju prošetale u raznim bojama i stilovima. Ne čudi stoga podatak da je prodaja ovog komada u svijetu porasla za vrtoglavih 800% u odnosu na prošlu godinu.

Ipak, nemojmo podcijeniti šanse kožnate jakne za ovo proljeće. Od Madonninog spota „Papa don’t preach“ iz 1986. godine kada je punk ušao na velika vrata u mainstream rijetko koja od nas nije nabacila kožnatu jaknu preko T-shirta i zasjala kao Sandra Dee u svojoj ikoničnoj transformaciji u „Briljantinu“.

Kožnato je jedan od ključnih materijala za proljeće, a vidimo kako će se trend nastaviti i tijekom ljeta. Zato nam u trgovine stižu kožnati komadi u svjetlijim nijansama i tanjim materijalima. Kožnato uglavnom dolazi u eko varijanti i vrlo odvažnim bojama, a na nama je da se ogrnemo kožom. Like we used to do.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top