Miju! Volimo ‘kiteen heel’ čizmice i nosimo ih od jutra do večeri!

Iako možda i niste bili veliki fan ove mini pete, ne možete poreći da svaki styling koji obuhvaća cipele s ovom petom izgleda vrlo elegantno
XYZ čizme prije 1 689 kn, poslije 844,50 kn

Ili ju volte ili ju mrzite – to je ‘kiteen’ potpetica. Najčešće visine do maksimalno 4 centimetra, poprilično je tanka, ali i radi malog nagiba potplata najudobnija je i najstabilnija cipela na petu. Nećemo računati blok petu čijoj su se popularnosti žene samo radi udobnosti jako razveselile. Ali podsjećamo da ona ipak ne izgleda tako sofisticirano.

Kada pričamo o visokim potpeticama, naravno da najviše volimo da su udobne. A to možemo dobiti samo u ‘kiteen’ potpetici koja nogu čini vitkijom i elegantnijom. Obučete li samo traperice i majicu i dodate cipele ili čizmice s ovom vrlo malom potpeticom odavat ćete dojam sređenosti. I onda neka vam netko kaže da se ne isplati ulagati u cipele. 🙂

Ako vam se ikada dogodilo da gledate kitten potpetice i imate snažan dojam da ste ih negdje kroz povijest vec susreli, puno prije legendarnih Pradinih kittenica sa zakovicama iz 2018., apsolutno ste u pravu. Opjevani francuski kralj Luj XIV, aka Kralj Sunce, nije se mogao podičiti visokim rastom pa se zato često propinjao na kitten potpeticu što je zabilježeno na svim njegovim portretima. Dvorska je etiketa, naravno, nametala da se svi ponašaju kao Sunce pa je aristokracija po Versailllesu po širokim hodnicima topotala upravo u ovim potpeticama. Svoje novo modno rođenje kittenice su doživjele pedesetih godina prošlog stoljeća kada su sna njih gledali kao na cipele za trening mladih djevojaka – mačkica koje još nisu bile dovoljno vješte za hodanje u puno ambicioznijim stileticama koje je na veliku scenu svojom rukom doveo veliki Roger Vivier. 

Trend koji uvijek u nama izazove najveće oduševljenje su elegantne cipele s niskom ‘kitten’ potpeticom. U devedesetima one su bile oličenje cool obuće s dodirom sofisticiranosti koje su obožavali i nosili svi. Niske potpetice tada su bile jednako privlačna obuća za poslovne sastanke i izlaske s prijateljicama, a it djevojke svoj su omiljeni par redovito šetale na crvenim tepisima kao elegantan par savršen za svaku kombinaciju.

Kako je na snagu mode ponovno stupila udobnost, osim sportskim modelima tenisica i modelima inspiriranim muškim ormarom, mnogi dizajneri poput Manola Blahnika, Prade, Guccija i Diora rado su se prije nekoliko sezona vratili i ‘kitten’ peti koju su obožavali prije više od petnaest godina. Povratak elegancije u kombinaciji s udobnošću drži nas i dalje.

Niska potpetica zavladala je svim kolekcijama za nadolazeću proljetnu i ljetnu sezonu i u ormar nam donijela nekoliko centimetara koji će izdužiti nogu, ali i biti alternativa udobnija od stiletto potpetice, elegantnija od platforme i klasičnija od trendy modela slip on cipela ravnog potplata. Istovremeno praktična i prekrasna, ‘kitten’ potpetica stvorena je jednako za šetnju parkom, trčanje gradskim ulicama i plesanje na plesnom podiju omiljenog kluba. Od poznatih imena koja su voljela kittenice tu je svakako Marilyn Monroe i bivša američka prva dama Michalle Obama. Gospođa Obama svoje je naručivala izravno u radionici Jimmy Choo. I nije se prevarila. Njezine cipele uvijek su savršeno zaokruživale stil kojeg je posvetila promoviranju američkih modnih dizajnera. 

Na prijelaznoj sezoni i ovoj ne tako hladnoj zimi bez previše oborina izaberite model gležnjače od brušene kože. S dodatnim ukrasom poput mašne ili kristala ili bez, neka bude vama na izbor – samo smo uvjereni da je vrijeme da investirate u barem jedne ‘kitten heel’ gležnjače.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top