Monotnija je razbijena intenzivnim neon bojama

Neonsko ili fluorescentno, sviđalo vam se ili ne, hit je ove sezone!

Modne piste, celebi, street style, high street brendovi, Instagram… to su sve mjesta gdje možemo sve više naići na ove intenzivne boje. Žuta, narančasta, zelena, ružičasta u neon nijansama još od 2018. pokušavaju ući u naše ormare. Počelo je s cipelama i mini torbicama, ali evo stiglo je i na konkretne odjevne komade.

Viđamo ih u odjevnim kombinacijama svjetskih i domaćih zvijezda. Upravo ove boje svaku modnu kombinaciju mogu učiniti zanimljivijom, a osobito se ističu na monokromatskim odjevnim predmetima.

@paulapuskas

Ljubiteljice mode ove su modele objeručke prihvatile pa fluorescentne boje viđamo posvuda. Više nisu samo sportski komadi u znaku neona, već je riječ i o hlačama na crtu, romantičnim midi haljinama i sandalama s remenčićima. Iako bi ovakve boje očekivali u ljetnoj garderobi, već ih nalazimo i sada u proljeće.

Kako u ponudi high end brendova, ovaj se trend može pronaći i na policama high street dućana, pa da biste bili odjeveni po posljednjoj modi ne morate izdvojiti basnoslovne iznose. Jedno je sigurno, ovaj trend nije za svakoga, a u narednim ćemo mjesecima sa zanimanjem pratiti kako će zaživjeti među trendsetericama.

Mnoge će nešto zrelije generacije sigurno reći kako neon boje doista nisu sada trendy u mjeri kako je to bilo krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. No, mi bismo rekli kako su se vratile jače, ali zaista jače no ikada.

Kad je riječ o neonskim bojama nema pravila – zapravo nose se sa svim ostalim bojama. Naravno, uvijek je dobro pripaziti da ne pretjerate.  

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top