Najšarmatniji uzorak ove sezone su točkice, a mi smo ih jedva dočekali!

Prve proljetne kolekcije donijele su ženstvene siluete ukrašene decentnim i razigranim točkicama i istaknule točkasti uzorak kao jedini uzorak koji će vam trebati ove godine

Iako svako proljeće tradicionalno prođe u znaku cvjetnog uzorka, s vremena na vrijeme na površinu ispliva i pokoji neočekivani uzorak koji je teško ignorirati. Upravo se to ove sezone dogodilo sa točkicama. Ovaj šarmantan i chic uzorak preplavio je trgovine i postao najtraženiji uzorak sezone. Nosimo ih u svakom razdoblju života, od najmanjih nogu pa sve do zlatnih godina. Svakome će pristajati jednako dobro, a u outfit će unijeti dozu razigranosti. Ako želite osvježiti modnu kombinaciju i dati joj drugačiji izgled, jedan efektni komad bit dovoljan. Tako možemo crne hlače ukrasiti točkastom bluzom ili nam kardigan boje kože može biti kao šlag na torti na ženstvenoj haljini s uzorkom točkica.

Istovremeno trendi i klasične, točkice iz sezone u sezonu krase ženstvene i neodoljive odjevne predmete kojima daju izgled suptilne elegancije. Ležerni komadi za svaki dan ukrašeni točkicama vrlo lako se pretvaraju u efektni dio outfita koji je prigodan za različite kombinacije. Također, uvijek su dobar gost na modnim dodacima – od torbi i cipela, pa do narukvica, kišobrana i marama s točkicama.

One imaju malo vintage prizvuk pa tako asociraju na holivudske ljepotice iz 50- ih. Malo je reći da su ih obožavale Brigitte Bardot, Bette Davis, Audrey Hepburn i druge zvijezde zlatnog doba Hollywooda. Nosile su ih u svakoj prilici, bio to crveni tepih ili plaža. Tako točkice već desetljećima unazad slove za damski i chic uzorak, prikladan za sve prigode – od večernjih izlazaka i vjenčanja do ispijanja kave na špici. Najjednostavnije siluete u kombinaciji s jednostavnim i razigranim točkastim uzorkom pretvaraju se u efektne komade. Točkice svakom odjevnom komadu daju i nevjerojatnu moć transformacije te suptilnu eleganciju koja će odlični izgledati i kao dio poslovnog look i svečanih kombinacija.

Točkasti uzorak unutar svakog ormar unosi svježinu, ali i bezbroj mogućnosti i kombinacija. Trendovi dolaze i prolaze, no točkice su već desetljećima hit uzorak, a ove sezone vratile su se na modni vrh i ponovo vladaju outfitima.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top