Treking – odličan oblik rekreacije

Ideje za ljetne treking avanture u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Treking – odličan oblik rekreacije

Ideje za ljetne treking avanture u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Treking je postao sve popularniji oblik rekreacije u Hrvatskoj. Radi se fizičkoj aktivnosti koja podrazumijeva kretanje na nogama po najrazličitijim prirodnim terenima. Hoćete li trčati ili hodati po ravnicama, brdima ili planinama prepušteno je vama tj. razini vaše fizičke spreme.

To je idealan oblik tjelovježbe za sve one koji vole prirodu, vrijeme na otvorenome, šume, visine te avanturu.

A mi vam donosimo više informacija o dvije idealne regije za treking u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zagorje

Zagorje pruža brojne mogućnost za aktivan boravak u prirodi. Dodamo li tome i činjenicu da dolaskom u Zagorje usput možete uloviti i dobar komad opreme u Roses Designer Outletu ovo u biti predstavlja idealnu treking destinaciju.

Zagorje je pravi mali raj na zemlji a slikovito i brežuljkasto područje prava je destinacija za sve zaljubljenike u treking.

Obiluje stazama koje će zadovoljiti i one bolje ali i one malo slabije fizičke spreme. Od mnoštva vinskih cesta preko tura koje uključuju obilazak slikovitih dvoraca pa do predivnih planinarskih staza s kojih se pruža prekrasan pogled na čitavo Zagorje.

Zagorje ima i svoju treking ligu o kojoj više možete pronaći ovdje a ideje za rute možete pronaći i na stranici Zagorje bike

Međimurje

Još jedna od destinacija u kojoj tijekom cijele godine možete uživati u trekingu je Međimurje.

Prednost je što nema mnogo visokih planina pa je ovo idealna destinacija za sve one koji nisu spremni za zahtjevne uspone. Najviši vrh Međimurja je Cimermanov brijeg (345 m).

Prekrasne ravnice uz tok Mure i Drave također su idealne za višesatno uživanje u prekrasnoj prirodi uz žuborenje vode.

Posebnost Međimurja je u tome što je to najmanja hrvatska županija. Stoga oni malo spremniji mogu u svega nekoliko sati stići s jednog kraja na drugi. Najpopularnije rute za treking su one koje kreću od Čakovca prema Štrigovi, putem vinske ceste ili staze koje kreću od Čakovca prema Prelogu, Kotoribi ili nekom drugom mjestu u donjem Međimurju.

Postoji i mobilna aplikacija sa biciklističkim i pješačkim stazama na području Međimurja koju možete pronaći ovdje  

Nadamo se da smo vas zainteresirali za ovaj odličan oblik rekreacije. A prije odlaska na vašu prvu treking turu svakako se pobrinite za adekvatnu opremu. Sve što vam je potrebno pronaći ćete zasigurno u jednoj od Rosesovih sportskih prodavaonica.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top