Tenisice se drže na modnom tronu i ove sezone

Za svaku dob i svaki spol dominacija tenisica ne jenjava pa će i u narednim mjesecima ova obuća biti „must have“
@father_of_djordje

Iako smo prije tenisice vezali isključivo uz sportske i ležerne kombinacije, posljednjih godina nametnule su se kao trendy obuća. Pa ih tako nosimo u svim odjevnim varijantama kao i prilikama. Iako su u centru pažnje već sezonama, njihova popularnost ne jenjava već se samo nadograđuje. Osim što obogaćuje svaki street style look i daje mu željenu dozu takozvanog ‘je ne sais quoi’ izgleda, ovaj sveprisutni par obuće sve češće se uklapa u svečane i poslovne kombinacije. Nema pravila. Nose ih muškarci i žene, djevojčice i dječaci, majke i očevi – bez obzira na dob, tenisice su trenutno vruća roba.

Imali smo sezona kada su najviše moderni bili modeli s debelim potplatom, u jarkim bojama, crne… Sada se nose što jednostavnije. U bijeloj, crnoj, tamno plavoj boji. Neutralni modeli uvijek će dobro izgledati, a već možemo reći desetljećima ih preferiraju najkvalitetniji sportski brendovi poput Adidada, Nikea, Reeboka ili Pume. Tako svi njhovi ‘vječni’ modeli imaju zajednički nazivnik jednostavno i neutralno.

Jeste li znali da su se prve tenisice ili jednostavne cipele s gumenim potplatom pojavile u SAD-u krajem 19.stoljeća, a nazivale su se ‘plimsolls’? I da, zanimljivo je što nije postojala razlika između lijeve i desne tenisice jer su obikom bile identične. Potražnja za tom vrstom obuće nije jenjavala, pa je američka trvtka Keds dizajnirala prve platnene tenisice s gumenim đonom. Onda su krenule i one one za košarkaše i sve ostalo je povijest.

Priznajte, na frajerima najviše volite vidjeti da je urednom počešljan (tu računamo i bradu) i da na nogama ima ‘cool’ tenisice. Sve ostalo nekako će on već zapakirati u dobar ‘styling’.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

Scroll to Top