Slojevite kombinacije – savršene za promjenjive proljetne dane

Uspješne slojevite kombinacija ne nastaju slučajno – važno je slijediti nekoliko pravila

Znate li tajnu uspješnog kreiranja savršenog proljetnog outfita? Čarobno je rješenje slojevito odijevanje.

Slojevito odijevanje nije samo važno po zimi. I u proljeće, kada sunce nije baš jako, a često pušu i hladni proljetni vjetrovi, možete se igrati s različitim slojevima i kombinirati vaše omiljene zimske komade s novim proljetnim predmetima.

No koji odjevni predmeti se uopće mogu kombinirati i kako izgleda savršeni slojeviti outfit za prijelazno razdoblje?

Najvažnije: Kod kombiniranja slojeva možete dati oduška vašoj mašti. No ukupan će rezultat izgledati skladnije ako ostanete unutar iste obitelji boja ili se poigrate s komplementarnim bojama (npr. žuta i ljubičasta ili plava i narančasta).

Možete miješati i različite vrste materijala, kako bi outfit izgledao višedimenzionalno. U kombinaciju biste svakako trebali ubaciti i nekoliko „kratkih“ komada (primjerice veste bez rukava) i modne dodatke poput šalova i marama, koje možete ako u toku dana zatopli bez problema skinuti.

Pulover je idealan za situacije kada vam je možda potreban slojeviti outfit koji će izgledati profesionalnije. Ako ga odjenete preko košulje ili haljine, davati će vam potrebnu toplinu. Možete ga međutim i ležerno prebaciti preko ramena i svezati.

Gotovo niti jedan odjevni predmet nije tako svestran kao sako. Svejedno odjenete li ga preko haljine, dolčevite ili svilene košuljice: Sa sakoom outfit izgleda odmah odraslije i ozbiljnije. Ovisno o vašoj figuri sako može outfit učiniti ležernijim – primjerice ako je širokog kroja i s upečatljivim gumbima. Sako je savršen i za dodatan sloj pod kaputom, a struk se dodatno može naglasiti remenom.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Pretplatite se na naš newsletter

1 Scroll to Top